Mobile Fun

Hoe vind je het modelnummer van je telefoon?

Wednesday 19th October 2011 by Chris van den Broek in Handleidingen.

Een korte handleiding om te ontdekken wat het modelnummer van je telefoon is.

 

1. Check je telefoon

Misschien vanzelfsprekend. Sommige telefoons hebben het modelnummer ergens in de behuizing staan, met name als ze SIM vrij gekocht zijn. Als je je telefoon bij een provider hebt gekocht dan staat er in plaats van een modelnummer soms eerder een provider logo. In dat geval kun je de volgende stap(pen) proberen.

Model-number-on-phone1

 

2. Check de verpakking

Als je de verpakking of gebruikershandleiding nog hebt – en het is slim om ze te bewaren om deze reden – dan kan je het modelnummer makkelijk terugvinden. Zoek de sticker op de doos met een serie barcodes erop, en je zal je modelnummer daar terugvinden.

 

3. Check op je telefoon

Nokia telefoons gebruiken een shortcode om je informatie over de telefoon te geven. Type #0000# in vanuit het hoofdmenu om dit display boven te halen.

Als je een BlackBerry gebruikt, ga dan naar hoofdmenu > OPTIONS > ABOUT of in het nederlands Instellingen > Over telefoon. Je modelnummer zal in de bovenste regel staan.

Bij Android operating system telefoons ga je naar settings > About phone > Phone identity of in het nederlands naar Instellingen > Over de telefoon > telefoonidentiteit.

De meeste andere telefoons hebben een optie in settings/instellingen om je informatie over je telefoon te geven en het is meestal gewoon een kwestie van een beetje zoeken in het instellingen menu om dit te vinden.

 

4. Bluetooth Naam

Als je telefoon uitgerust is met Bluetooth kan je je modelnummer wellicht op een andere manier ontdekken. Om Bluetooth te gebruiken moet je telefoon een naam zijn gegegeven, en deze naam is standaard het modelnummer van de telefoon. Dit zal nog steeds het geval zijn, tenzij je het handmatig hebt veranderd. Ga naar Bluetooth settings / instellingen in je telefoon en zoek ‘Telefoon Naam’ of ‘Bluetooth Naam’ om het modelnummer te vinden.

 

5. Laatste poging

Er is nog een laatste manier om je modelnummer terug te vinden. Hiervoor moet je het achterkantje loshalen, de batterij verwijderen en op het IMEI label kijken. Dit is gewoonlijk een witte sticker met barcodes erop. Je modelnummer zal hier op staan.

Als je nog steeds je telefoon niet kan identificeren, vraag dan beter hulp aan een vriend(in) of familielid, of ga naar een winkel die gespecialiseerd is in mobiele telefoons.