Mobile Fun

Tempered Glass Screenprotectors – Waar zijn ze goed voor?

Thursday 3rd December 2015 by Mobile Fun in Nieuws.

tempered glass screenprotectors v plastic screenprotectors

Die nieuwe tempered glass screenprotectors, waar zijn ze goed voor? Ze kosten meer dan de plastieken equivalent, en dan nemen we nog niet in rekening dat je er maar 1 krijgt in plaats van een 3 of 5 pack. Ze zijn ook rond de 5x dikker dan plastic screenprotectors. De nadelen zijn lastig te ontduiken, maar de glazen screenprotectors bieden ook belangrijke voordelen: betere bescherming, verbeterde duurzaamheid en eenvoudige installatie.

Duurzaamheid
Als eerst het meest voor de hand liggend verschil: een 0.1 mm plastic screenprotector vervangen met een tempered glass screenprotector maakt een significant verschil in bescherming. Tempered glass krast niet zo makkelijk als zachter plastic. Zo haal je meer uit 1 tempered glass screenprotector in vergelijking met een in prijs gelijkwaardige 5 pack plastic screenprotectors. Je hoeft dus niet continu screenprotectors te vervangen.

Look & Feel
Een ander factor bij het beslissen tussen een tempered glass en plastic screenprotector is de feel. Veel plastic screenprotectors zijn merkbaar anders dan het scherm; je moet meestal meer kracht uitoefenen om je vinger over het scherm te glijden. In tegenstelling, tempered glass screenprotectors zijn gelijkaardiger met het oorspronkelijk scherm en bevatten zelfs een oleofobe coating om vingerafdrukken te minimaliseren. Tempered glass komt wat betreft ‘looks’ en ‘feel’ bovenop.

Aanbrenging
Iedereen die ooit een plastic screenprotector heeft geplaatst zal weten hoe vervelend het kan zijn. Je moet het scherm eerst van stoffen en vetten verwijderen, zorgvuldig de screenprotector positioneren en hopen dat er geen luchtbellen tevoorschijn komen wanneer je klaar bent. Zo’n plastic screenprotector naar wens aanbrengen kan soms een nachtmerrie zijn! In tegenstelling is het aanbrengen van tempered glass veel gemakkelijker. Nadat je het scherm hebt schoongemaakt gooi je de tempered glass screenprotector bij wijze van spreken er gewoon op. Vanwege de hardheid is de screenprotector rigide en zo makkelijker aan te brengen.

Conclusie
Tempered glass screenprotectors zijn gewoon geweldig! Hieronder hebben we voor het gemak links naar tempered glass screenprotectors voor de meest populaire toestellen op een rijtje gezet.

iPhone 6 /6S tempered glass screenprotectors
iPhone 6 Plus / 6S Plus tempered glass screenprotectors
Galaxy S6 tempered glass screenprotectors
Galaxy Note 5 tempered glass screenprotectors

Heb jij een ander toestel? Vul in de zoekbalk op de homepagina je toestel in om bij de accessoires categorie te landen; daar kun je zien of we ook voor jouw toestel een speciale tempered glass screenprotector hebben.