Mobile Fun

Heeft mijn MacBook Pro een Retina scherm?

Wednesday 24th May 2017 by Sally Wijers in Handleidingen, Tips.

2016-11-22 15_04_06-Buy MacBook Pro - Apple (UK)

Apple maakt veel MacBook laptops met vergelijkbare namen. Om er achter te komen welke versie van de MacBook Pro je hebt om zo niet de verkeerde accessoires te kopen kun je de volgende stappen ondernemen. Dit artikel omvat ook de nieuwste MacBook modellen met Touch Bar functies en Retina displays.

Controleer ‘over deze Mac’

De makkelijkste manier om je MacBook Pro te identificeren is door het venster ‘Over deze Mac’ te bekijken. Je kunt deze pagina vinden door op het Apple icoontje in de linkerbovenhoek te klikken en Over deze Mac te selecteren. Op de derde regel vind je de nodige info over je MacBook Pro.

macos-sierra-menu-about-this-mac-overview-macbook-pro-identifier

In het bovenstaande voorbeeld zie je dat deze MacBook Pro eind 2016 is uitgekomen; de exacte naam is “13-inch, Late 2016, Two Thunderbolt 3 Ports.” Dit model heeft geen Touch Bar.

Een model met Touch Bar heet “13-inch, Late 2016, Four Thunderbolt 3 Ports” en “15-inch, Late 2016”.

Controleer het serienummer

In dit zelfde venster vind je ook het serienummer terug, net boven de ‘system report’ knop. Kun je de MacBook niet aanzetten en dus niet naar deze pagina navigeren? Dan kun je andere manieren om het serienummer te vinden bekijken op de Apple support pagina.

Als je eenmaal het serienummer gevonden hebt dan kun het model opvragen via de service- en supportdekking pagina. Vul de benodigde informatie in en op het volgende scherm krijg je meer informatie te zien over het model van je MacBook zoals in het onderstaande voorbeeld. Deze MacBook uit begin 2015 heeft een Retina display.

macbook-identify-serial-no-screen

Controleer de modelaanduiding, modelnummer of de configuratie

Apple houdt een tabel met MacBook Pro modellen bij, hierin vind je de modelaanduiding, het modelnummer en mogelijke configuraties. De modelaanduiding vind je in Apple > System Report en het modelnummer vind je op oudere MacBooks aan de onderzijde van de laptop of op de originele doos en het bonnetje.

Apple’s tabel met MacBook Pro modellen vind je hier.