Mobile Fun

Hoe weet je welk model uit de Galaxy A-series je bezit – A3, A5, A7, A8 & A9

Wednesday 17th May 2017 by Sally Wijers in Android, Handleidingen, Mobiele Accessoires, Samsung, Tips.

In de afgelopen twee jaar heeft Samsung acht verschillende A-series smartphones uitgebracht, waaronder 2017, 2016 en 2015 varianten van de A3, A5 en de A7 en twee eenmalige uitgaven van de Galaxy A8 en Galaxy A9. Hieronder vind je al de verschillen tussen de telefoons!

Controleer de instellingen

De makkelijkste manier om je telefoon te identificeren is door de instellingen te controleren. Haal het notificatie menu naar beneden en klik op het tandwiel in de rechterbovenhoek om naar de instellingen te gaan. Scroll naar beneden en selecteer Over dit Apparaat (als je zo’n optie niet terugvindt dan moet je mogelijk naar het Systeem tabblad navigeren). Hier vind je de naam en het nummer van je telefoon, zo zie je bij een model uit 2017 ‘(2017)’ achter de naam van de telefoon staan.

combine_images

Kijk naar de doos

Kun je niet naar Instellingen pagina omdat je telefoon niet werkt? Dan zijn er ook nog andere manieren om te controleren wat voor een telefoon je hebt.

Dankzij de dozen die Samsung gebruikt voor de telefoons is het makkelijk om te zien welk model je in je bezit hebt: de naam staat op de voorkant (bijvoorbeeld ‘A3’). De telefoons uit 2015 zaten in een blauwe doos maar in 2016 en 2017 zaten ze in een witte doos. Het 2016 model heeft een ‘6’ in subscript naast de naam van de telefoon staan om aan te duiden dat dit een 2016 versie is. De dozen uit 2017 hebben 2017 in de rechterbovenhoek staan.

Controleer de achterkant van de telefoon

Als je de doos niet meer hebt dan kun je altijd nog naar de achterkant van je telefoon kijken.

De telefoons uit 2016 en 2017 hebben Samsung’s traditionele camera setup, met twee elementen: een grote lens en een flitser aan de rechterzijde. De modellen uit 2014/15 hebben echter drie elementen: een camera lens met aan de ene kant een luidspreker en aan de andere zijde een flitser. Hier beneden zie je de Galaxy A3 uit 2015 (links) en uit 2016 (rechts).

     samsung-galaxy-a3-2016-1

De telefoons uit 2017 hebben een vergelijkbare achterkant als die uit 2016 maar hebben een kleine grille aan de rechterzijde van de telefoon net boven de vergrendelknop. Dit vind je niet terug op de modellen uit 2016 dus dit is een goede manier om de telefoons uit elkaar te houden zonder dat je daarvoor de doos nodig hebt. Hieronder zie je hoe de zijkant van het model uit 2017 eruit ziet.

Als je eenmaal weet of je telefoon uit 2017, 2016 of 2015 komt dan kun je kijken naar de grootte van het scherm, wat diagonaal gemeten wordt.

Opsommings tabel

In deze tabel vind je statistieken over elke A-series telefoon die tot nu toe is uitgebracht. De telefoons staan op chronologische volgorde met de meest recente telefoon bovenaan.